Найближчим часом на російський футбол чекатимуть величезні проблеми з виплатою зарплат. Принаймні так вважає екс-працівник комітету програм з розвитку Російського футбольного союзу (РФС) Алішер Амінов.
— Санкції проти Росії — то суто політичний форс-мажор, який російські клуби передбачити не могли. Падіння ціни на нафту і зростання долара стане ударом не лише для російської економіки, а й для всього нашого футболу, — каже Амінов. — Він за всіма показниками може вважатися відображенням усієї системи в країні. Існує на державні гроші, повністю збитковий, а основні витрати йдуть на трансфери і зарплати. До того ж саме керівництво країни дозволяє безконтрольно витрачати бюджетні гроші на професіональний футбол.
Через курс долара рублеві витрати зросли на 30 відсотків. При цьому більшість контрактів гравців укладені у валюті. Російські суди завалять позовами щодо невиконання клубами зобов’язань перед футболістами і тренерами. Вони свої гроші можуть, звичайно, не відсудити, але міжнародна футбольна юрисдикція стане на їхній бік і почнуться жорсткіші санкції проти Росії...
Пан Амінов вважає, що через вище сказане існує загроза втратити ЧС-2018 року. «Передбачаю, що можуть навіть поставити під сумнів проведення в Росії світового чемпіонату. І з боку західних збірних почнеться шантаж відмовою участі в турнірі».