Науковці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка розпочали сезон польових археологічних робіт. Перша на розкопки у Краснодонський район виїхала група студентів під керівництвом директора філії Інституту археології Національної академії наук України Костянтина Красильникова.
— Ми продовжуватимемо роботи на нашій традиційній ділянці під Давидо-Микільским, — розповідає Костянтин Красильников. — Тут ми працюємо шість років. Відкриваємо поселення прадавніх болгар хазарської доби й шар бронзового століття. Уже змогли простежити, як змінювалися культури в період переходу від кінця бронзового століття до початку залізного до скіфів, кімерійців.
Окрім п’яти науковців вузу, в розкопках візьмуть участь 12 студентів старших курсів і близько 40 першокурсників факультету історичних наук. Перша експедиція триватиме місяць, після чого розпочнуться роботи у Слав’яносербському районі. А завершити свій польовий сезон луганські археологи мають намір у Києві на розкопках Десятинної церкви.