Вісімсот бджолосімей загинуло протягом кількох днів у райцентрі Тиврів на Вінниччині та трьох навколишніх селах — Довгополівка, Кліщів і Черемошне («Голос України» розповідав про це у номері за 05.06.2012). Однак районна міліція не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за фактом масової загибелі медоносних комах.
Прокуратура Тиврівського району скасувала постанову слідчого міліції як незаконну. Матеріали направили у райвідділ міліції для додаткової перевірки. 6 червня ц. р. міліціонери все-таки порушили кримінальну справу за статтею 247 КК України (порушення законодавства про захист рослин). Про це кореспонденту «Голосу України» повідомила керівник прес-служби прокуратури Вінницької області Ірина Вихованець.
У прокуратурі частково підтвердили припущення пасічників про отруєння бджіл хімікатами. Зокрема, у повідомленні з цього приводу зазначено, що (цитуємо): «Результати хіміко-токсикологічного дослідження засвідчили наявність у пробах, взятих з мертвих бджіл, засобів захисту рослин групи інсектицидів». Міліція продовжує досудове слідство у цій справі, уточнила керівник прес-служби прокуратури Вінницької області.
 
Вінницька область.