законопроекту про засади державної мовної політики. Про це повідомив на брифінгу лідер депутатської фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін. «Ми робитимемо все, як і говорили, для того, щоб цей законопроект не був прийнятий в українському парламенті», — заявив депутат. Щоправда, якими методами має намір діяти опозиція, не сказав.
Політик також поінформував, що на погоджувальній раді не домовилися про включення до порядку денного сесії першим питанням на середу, 20 червня, проекту постанови від опозиції про утворення ТСК щодо розслідування питань резонансних вбивств у 1995—1998 роках у Донецькій області народних депутатів Є. Щербаня, Є. Кушнарьова та інших. 
Представники парламентської більшості не підтримали цю пропозицію, яку В. Литвин поставив на голосування. «Хоча в складі нашої фракції є достатньо депутатів, які мають і юридичний, і оперативно-слідчий досвід роботи в правоохоронних органах, ми змогли б допомогти слідству розібратися і знайти правду з цього приводу», — додав А. Кожем’якін.