Усі відповідальні політичні сили в Україні на перший план повинні ставити інтереси країни, а не особистісні інтереси політиків. Таке переконання висловив лідер депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор Шаров. 
В інтерв’ю журналістам, коментуючи початок роботи Конституційної Асамблеї, котра проведе своє перше засідання 20 червня, політик заявив: «Коли низка політичних сил добровільно відмовляється визначати долю держави, це викликає не лише непорозуміння у виборців, а й справедливе питання про доцільність такої діяльності».
Народний депутат закликав усіх політиків, громадських діячів, експертів взяти участь у роботі Конституційної Асамблеї, активно вносити свої пропозиції, визначати перспективи розвитку української держави на багато років наперед.
Опозиція, на думку політика, також обов’язково повинна приєднатися до роботи Конституційної Асамблеї, якщо хоче впливати на процеси, котрі відбуваються у державі, хоче збереження політичної стабільності й демократичних свобод незалежно від зміни влади і результатів чергових виборів.
Ігор Шаров також відзначив як великий позитив досвід і консолідуючу роль Голови Конституційної Асамблеї, першого Президента України Леоніда Кравчука. «Переконаний, такий авторитетний політик, як Леонід Макарович, зробить все, щоб думка кожної політичної сили була принаймні вислухана. І він ще раз звернеться до всіх політичних сил і рухів з пропозицією не стояти осторонь політичного життя нашої країни, а творити реальну роботу, спрямовану на вдосконалення державного устрою України», — сказав парламентарій.