Його звели в селі Плебанівка на базі паспортизованого сміттєзвалища ТОВ «ЕкоБалансТер». Комплекс зможе переробляти 50 тисяч тонн твердих побутових відходів за рік. Їх сортуватимуть і пресуватимуть у брикети, які знову можна пустити у виробництво. Окремо макулатуру, поліетиленові та полістирольні пляшки, поліхлорвінілову плівку, алюмінієві бляшанки тощо. За словами директора товариства Юрія Пенцака, під час будівництва використали найсучасніші технології, створили 40 робочих місць. Тут прийматимуть передусім побутові відходи з населених пунктів Теребовлянського району, де налагоджено роздільне збирання сміття, але готові працювати і з іншими районами, і навіть з обласним центром.

У Тернополі, до речі, досі не розв’язано проблему з побутовими відходами. Міська влада продовжує експлуатувати кілька разів офіційно закритий Малашівський полігон. 
Нового тут поки що немає. Тим часом власником сміттєпереробного комплексу у Плебанівці є Богдан Буртак. Його ПП «Катруб» на початку року міська влада усунула з ринку вивезення сміття, хоча тарифи у нього були найнижчі. Підприємство пішло в райони і довело, що ринок цей доволі ефективний і відходи можна перетворювати на доходи. А жителям обласного центру залишається тільки по-доброму заздрити селянам. Тепер не лише буде чисто в їхніх домівках і на подвір’ях, а й довкіллю не загрожуватимуть стихійні смітники.