Це сталося у Жовтих Водах. Одного вечора чоловік 64 років та його 53-річна дружина, знявши зі свого рахунку пристойну суму грошей — 204 370 доларів США, вийшли з відділення банку та попрямували до автомобіля. Однак несподівано до них підбігли троє невідомих молодиків і силоміць заштовхали їх у свою машину.
Подружжя оговталося лише на узбіччі дороги поблизу селища Щасливе у сусідній Кіровоградській області. Пізніше вони розповіли правоохоронцям, що зловмисники одягли їм на голови бавовняні мішки, тому ні дороги, ні облич нападників вони не бачили. Єдине, що запам’ятали, це те, що один з бандитів постійно тримав у руці предмет, схожий на пістолет.
Фактів було мало, але правоохоронцям усе ж таки вдалося затримати п’ятьох чоловіків віком від 26 до 45 років та 48-річна жінку. Як з’ясувалося, розбійний напад вони спланували заздалегідь та чітко розподілили ролі, які повинен був виконувати кожен учасник групи. У скоєному зловмисники зізналися, їхню провину підтверджують і вилучені речові докази. За цим фактом слідчий відділ Жовтоводського міськвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України — розбій. Згідно з законом, мисливцям за легкими грошими загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.