На черговій сесії Жмеринської міськради 25 депутатів із 34 присутніх підтримали пропозицію про дострокове припинення повноважень міського голови Зіновія Трахтенберга. За звільнення керівника міськради голосували представники всіх фракцій.

— Ми виконали волю мешканців міста, — пояснив керуючий справами міськради Святослав Ніколайчук. — Напередодні сесії відбулися збори громадян міста. Людей зібралося стільки, що в залі не вистачило місць, частина стояли на вулиці. Учасники зборів звернулися до депутатів — відправити у відставку міського голову.

Як пояснив співрозмовник, ще у березні депутати мали намір порушити питання про відставку міського голови. Тоді завадили певні обставини. Тим самим керівник міста отримав можливість виправити ситуацію. Однак цього не зробив, стверджують депутати.

Найбільше звинувачень на адресу пана Трахтенберга висловлюють з приводу відсутності злагоджених дій у питаннях керівництва містом. «Він пересварився з усіма, з ким можна було це зробити, — продовжує Станіслав Ніколайчук. — Із фракціями і партіями, з районною і обласною владою, навіть з керівництвом місцевої залізниці, а ця структура є основним наповнювачем бюджету міста. Коли йде війна, про злагоджену роботу годі думати».

Пан Трахтенберг вважає прийняте рішення незаконним, бо для його прийняття немає підстав. На посаду голови він був обраний у травні 2011 року, його підтримали 44,1 відсотка виборців. Тимчасово виконувати обов’язки міського голови депутати доручили новообраному секретарю міськради Едуарду Крайніку.

 

Вінницька область.