У цій групі спостерігається досить цікава ситуація — програвала лише ірландська команда. Не вигравали також італійці, але вони два поєдинки звели до нічиєї. І лише в активі іспанців та хорватів — по перемозі. Обидві команди, як ви вже зрозуміли, впоралися зі збірною Ірландії, котра є відверто найслабкішою в цьому квартеті.
Отже, грали, можливо, найсильніша з найслабшою командою на цьому чемпіонаті. Тому результат протистояння передбачити було досить просто. Острів’янам залишалося тільки спостерігати за чіткими і упевненими командними діями на високих швидкостях чемпіонів світу, їхніми влучними ударами.
Іспанці із взяттям воріт суперника вирішили не зволікати. І вже на 4-й хвилині Торрес, котрому дель Боске доручив роль єдиного форварда, розписався у воротах суперника. Потім іспанці змарнували ще купу моментів, тому перший тайм завершили з мінімальною перевагою. Але одразу після перерви піренейці, як кажуть, засукали рукава.
Наставник переможців Вісенте дель Боске висловив задоволення і результатом, і грою своїх парубків: «Ми довіряємо всім нашим футболістам. Фабрегас вийшов в першій зустрічі і забив, Торрес грав сьогодні — і відзначився двічі. Усі наші 23 футболісти можуть провести будь-який матч на хорошому рівні. Якщо нам потрібен нападник, то з цією роллю можуть впоратися одразу кілька чоловік».
Також тренер збірної Іспанії запевнив, що у заключному матчі групового турніру проти Хорватії його команда гратиме лише на перемогу: «Зрозуміло, ми намагатимемося виграти. Ні на які там 2:2 не гратимемо».
Дуже цікавим і напруженим видався матч у Познані. Підсумковий результат явно не задовольнив футболістів Італії та Хорватії. Балканці у разі перемоги автоматично виходили б до чвертьфіналу. Успіх італійців виводив би їх на перше місце в групі. Але зафіксовано нічию, і тепер усе вирішиться в заключному турі, де хорватам доведеться зустрітися з іспанцями. Ну, а італійцям потрібно буде обов’язково вигравати в ірландців.
Щодо познанської зустрічі, перша половина була за підопічними Чезаре Пранделлі. Вони за всіма показниками перегравали суперника і цілком заслужено повели в рахунку. Пірло філігранно пробив зі штрафного. У другому таймі картина на поле змінилася кардинально. Номінальні гості заграли значно сильніше й агресивніше. Оборонці збірної Італії спершу справлялися з натиском супротивника. Але в середині тайму К’єлліні не утримав Манджукича, і форвард забив свій третій гол на нинішньому турнірі.
Наприкінці поєдинку обидві команди намагалися вирвати перемогу, але їх потуги виявилися марними. Хоча тренер збірної Хорватії Славен Білич не втримався від критики рефері. Прямо так і сказав, що Вебб грав на боці італійців.
«Я не згоден з тренерами, які не коментують суддівство. Дії рефері вкрай важливі для моєї роботи. Я можу бути необ’єктивним, але упевнений, що в першому таймі був чистий пенальті, коли К’єлліні фолив проти Єлавича. Також не було порушення, коли призначили штрафний, з якого нам забили. Я незадоволений роботою Вебба, він свистів на користь Італії. Упевнений, що я правий в оцінці його дій», — сказав тренер.
Іспанець Фернандо Торрес забив два м’ячі у ворота Ірландії.
 

Чарівні прихильниці ірландців та іспанців.

Фото з сайту УЄФА.