Такі проміжні підсумки вивчення уподобань іноземних футбольних фанів, яких, за даними компанії «PL.2012», станом на п’ятницю прибуло до Польщі вже понад 200 тисяч.
У розмові з кореспондентом «Голосу України» президент «PL.2012» Марцін Герра повідомив, що з огляду на специфіку перетину кордону сьогодні не можна ще остаточно говорити про цифрові дані стосовно представництва іноземних уболівальників за національною ознакою чи державною приналежністю.
Тим часом уже є дані проміжних соціологічних досліджень стосовно задоволення зарубіжних гостей польської частини Євро-2012 різними аспектами логістичної підготовки, сервісу та умов перебування. Зокрема, 94% респондентів позитивно оцінюють атмосферу, по 88% задоволені роботою волонтерів та умовами у фан-зонах, 81% декларують приїзд до Польщі повторно, а 92% рекомендуватимуть відвідати Польщу друзям. Два останні показники мають втішити працівників культурно-музейної сфери, які відзначають з моменту початку Євро-2012 зменшення кількості іноземних відвідувачів навіть на тих об’єктах, які, зазвичай, мають найвищий інтерес серед зарубіжних туристів.
Кореспондентові «Голосу України» вдалося порозмовляти з уболівальниками із Греції, Ірландії, Хорватії та Росії. Усі були одностайні: «на історичні, мистецькі та інші пам’ятки ще буде час, після Євро. Тепер ми приїхали сюди насолоджуватись святом футболу». 
Найбільш оригінальними вболівальниками Євро-2012 у Польщі на сьогодні визнано ірландців, які не втрачають позитивного настрою, незважаючи на результати їхньої збірної. Вони поки що виявились також і найактивнішими. На матч з Іспанією 14 червня їх прибуло 25 тисяч. Але найбільше захоплення викликали п’ятеро вірних уболівальників, які подолали шлях з Ірландії до Польщі на велосипедах.
Не обходиться й без анекдотичних ситуацій. Одна з них мала місце у Гданську. Перед матчем Італія—Хорватія тут чекали спеціальний потяг з італійськими вболівальниками. Тож на залізничному вокзалі їм підготували гідну зустріч: написи та оголошення італійською мовою, спеціальний духовий оркестр виконував італійські мелодії. Яке ж було здивування організаторів зустрічі, коли з потяга на перон вийшли... троє італійських фанів. Останні були не менш здивовані таким виявом гостинності, про який напевне запам’ятають на все життя.
Варшава.