Нещодавно в етнічному ресторані-музеї «Духмяна Піч» відбувся прес-пікнік для представників ЗМІ, організований Державною службою молоді та спорту. Зустріч в одному із затишних куточків передмістя столиці перетворилася на справжнє свято спорту. Журналісти грали у футбол, настільний теніс, дартс та змагалися в ловлі риби. Але перед активним відпочинком представники ЗМІ поспілкувалися з керівництвом Державної служби молоді та спорту.

Зокрема її голова Равіль Сафіуллін (на знімку) підкреслив: «Наше завдання — донести спортивні традиції до кожного дому, зробити спорт та здоровий спосіб життя модними серед дітей та молоді».

Він також зазначив, що в рамках Року спорту та здорового способу життя спортивні заходи проводяться по всій країні. В загальноосвітніх навчальних закладах пройшли уроки на тему «Спорт і фізичне виховання — утвердження здорового способу життя та зміцнення миру». Загалом цього року має бути облаштовано близько 30 тисяч майданчиків.

Великий резонанс у суспільстві, за його словами, отримав «Національний кубок шкільного футболу Євро-2012», в якому взяли участь понад десять тисяч команд. А фінал відбувся на головній арені країни — НСК «Олімпійський» у присутності 46-тисячної аудиторії.

Загалом у масових заходах у рамках проведення Року спорту та здорового способу життя взяло участь півтора мільйона людей.

«Щоб бути здоровим, треба починати, насамперед, з самих себе. Відповідальність кожного за своє здоров’я та своїх дітей повинна вийти на перший план у роботі з нашими громадянами. І в цьому важливу роль мають відігравати засоби масової інформації», — підсумував Равіль Сафович.

Наші ліцензії

Голова Державної служби молоді та спорту повідомив, що 256 українських спортсменів у 26 видах спорту виконали кваліфікаційні нормативи та здобули право виступати на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Цього року наші атлети взяли участь у понад 380 міжнародних змаганнях найвищого рівня, на яких вибороли в олімпійських видах спорту 22 золотих, 35 срібних та 44 бронзових медалей.

Станом на перше червня 155 українських спортсменів-інвалідів братимуть участь у ХІІІ літніх Параолімпійських іграх цього року. Зокрема, вони змагатимуться за медалі у 12 видах спорту: веслування академічне, велоспорт, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП.

Ще вісім спортсменів очікують розподілу запрошень двосторонньої комісії Міжнародного параолімпійського комітету.

Поточного року спортсмени-інваліди брали участь у чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи та 24 Кубках світу і міжнародних змаганнях з літніх параолімпійських видів спорту, на яких здобули 46 золотих, 32 срібні та 26 бронзових медалей.

Нагадаємо, що 21 липня на Майдані Незалежності відбудеться офіційна церемонія проводів наших спортсменів на XXX літню Олімпіаду до Лондона, відкриття якої відбудеться 27 липня.

Базу розбудовува-тимуть

Як повідомив заступник голови Державної служби молоді та спорту Вадим Сисюк, уже цього року проведуть проектні роботи з будівництва басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та стадіону на олімпійській базі в Конча-Заспі.

Він зазначив, що без формування сучасної інфраструктури не може бути й мови про розвиток спорту в державі. Напередодні Олімпійських ігор база заповнена практично на сто відсотків, тут проходять збори національні збірні.

Заступник голови Державної служби розповів, що уряд у цьому році планує виділити на реконструкцію і будівництво спортивних споруд, які перебувають у сфері управління Держмолодьспорту, близько 40 мільйонів гривень бюджетних коштів, з яких майже 18 — спрямують на покращення умов на олімпійській базі. Зокрема, замінять системи вентиляції навчально-спортивного комплексу, зроблять капітальний ремонт чотириповерхового готелю. Розбудову олімпійської бази розпочнуть зі зведення легкоатлетичного манежу, далі будуватимуть басейн, криту льодову арену, універсальні спортивні комплекси для боротьби, спортивної та художньої гімнастики, важкої атлетики та фехтування, легкоатлетичний стадіон. Основні технічні вимоги до споруд відповідатимуть сучасним світовим стандартам.

Крім того, за його словами, нині готуються документи про внесення Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» до переліку баз олімпійської підготовки та звільнення від сплати податку за землю.

Вадим Сисюк додав, що цьогоріч також зроблять капітальний ремонт Олімпійського навчально-спортивного центру в Чернігові, Ворохтянської високогірної бази «Заросляк» на Івано-Франківщині, де, окрім цього, також заплановано побудувати новий спортивний майданчик. Будуть виділені кошти на проектні роботи з будівництва Олімпійського центру підготовки національних команд України з водних видів спорту в Херсоні та критого ковзанярського стадіону в Києві.