Шановні українці! Дорогі браття і сестри!

Упевнений, що кожен із вас розуміє і відчуває те саме, що і я: наша країна — напередодні нових важких випробувань. Кремлівський диктатор і параноїк прагне знищити вільну Україну, яка зараз народжується у боротьбі. Не виключено, що до річниці нашого Майдану російські агресори відновлять активні бойові дії на Донбасі, про що свідчить стрімке нарощування їхніх наступальних сил. Навіть наша влада, яка впродовж останніх кількох місяців годувала нас казками про мир, тепер теж визнала, що треба готуватися до відбиття нападу.
У розв’язаній Кремлем війні ми переможемо, якщо будемо єдині. Наша сила — у всенародній єдності! Незалежно від мови, політики, віросповідання чи місця проживання.
Наша сила — у Вірі. Треба вірити у свої сили і у свою Перемогу. Ми захищаємо свою рідну землю, тому з нами Господь і правда.
Єдиний спосіб перемогти у війні і здобути мир — боротися. Хоч би як важко нам було. Як боролися наші славні предки. Як боролися ми проти диктатури Януковича. Без боротьби ми втратимо Україну! Підступного ворога не зупинять жодні декларації. Агресора зупинить тільки наша сила. У цій боротьбі нам треба покладатися передовсім на себе. Боротися мають усі: від малого до старого.
Президент має оголосити воєнний стан і провести повну мобілізацію. Нова Верховна Рада має негайно зібратися на своє перше засідання і обрати дієздатний уряд воєнного часу. Оскільки агресивні дії Росії загрожують миру і безпеці усього світу, Президент має переконати наших союзників укласти з Україною військовий союз і надати нам максимальну військово-технічну підтримку. Президент і уряд мають переконати міжнародних кредиторів списати наші багатомільярдні борги. Зекономлені внаслідок цього величезні кошти мають бути направлені на відновлення військово-промислового комплексу і створення сотень тисяч нових робочих місць. Уся країна, вся економіка, а не лише волонтери, мають працювати для фронту, для Перемоги. Це дасть нам змогу у найближчій перспективі перейти від оборони до рішучого наступу, визволити Донбас і за ним — Крим.
Прошу всіх громадян припиняти розповсюдження панікерських настроїв. Відчай, зневіра, байдужість чи паніка — головні союзники нашого ворога. Будь-яка дестабілізація ситуації в Києві — теж на руку агресору. Спецслужби мають заблокувати ворожі теле- і радіоканали, рішуче викорчувати п’яту колону з органів державного і військового управління. У визволених містах і селах Донбасу має бути проведена десепаратизація органів влади і правоохоронців, керувати мають патріоти, а не ті, хто вже раз зрадив Україну. На тимчасово окупованих територіях Генштаб має розгорнути широку партизанську боротьбу. Окупанти повинні боятися власної тіні. Озброєного ворога треба знищувати без жодних вагань і жалю. Інакше він уб’є нас, наших рідних і близьких.
Попереду важка і тривала визвольна боротьба за Україну. На шляху до нашої Перемоги будуть і втрати, і поразки, які, однак, не повинні спинити нас чи змусити відмовитися від боротьби. Треба завжди пам’ятати: ніхто і ніколи не здолає українського народу!
Слава Україні!
Олег ЛЯШКО, лідер Радикальної партії.