Президент України Віктор Янукович запросив на парламентські вибори 28 жовтня спостерігачів від ОБСЄ.
«Підтверджуючи свою особливу зацікавленість у проведенні чесних і прозорих виборів до Верховної Ради України у повній відповідності із високими міжнародними стандартами, звертаюся до вас із проханням про сприяння у направленні до України офіційних місій спостереження», — йдеться в листі Президента до глав та урядів держав-учасниць ОБСЄ, повідомляє президентська прес-служба.
Віктор Янукович висловив переконання, що всі учасники виборчого процесу в Україні зацікавлені в тісній співпраці нашої держави з міжнародним співтовариством і широкій присутності під час виборчої кампанії офіційних спостерігачів від іноземних країн і міжнародних організацій.
«Ми усвідомлюємо, що від того, як пройдуть ці вибори, залежатимуть соціальна стабільність країни, а також перспективи подальшої модернізації України та її активної участі у глобальних політичних і економічних процесах», — наголосив Президент у листі.
Глава держави зазначив, що українська влада неухильно дотримується встановлених Конституцією та міжнародними договорами України основних принципів виборчого права, зокрема, щодо організації вільних виборів, гарантування публічності та відкритості виборчого процесу.
А під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій Президент наголосив, що парламентські вибори в Україні мають відбутися з дотриманням демократичних норм, чесно і прозоро. «Для влади дуже важливо, щоб ці вибори пройшли прозоро і чесно. Щоб ми захистили права наших виборців», — сказав глава держави. Він особливо наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на виборців і необхідності забезпечення владою всіх умов для вільного волевиявлення громадян.