Мешканці будинку 109 по вулиці Рівненській, у якому в неділю внаслідок обвалу несучих конструкцій було зруйновано вісім квартир і загинуло двоє людей, у середу вдалися до рішучих дій — перекрили вулицю. Зазначимо, що Рівненська є центральною магістраллю міста, яка сполучає Луцьк з Рівним, Житомиром, Києвом.

Причиною такого рішучого кроку став демарш членів комісії, які прибули на місце катастрофи разом із заступником міського голови Ларисою Соколовською. Мешканці будинку обступили їх, вимагаючи оголошення результатів експертизи. На що отримали відповідь: попередні дані є в міській раді, але повідомити їх комісія ще не може. Після цього експерти разом із заступником міського голови сіли в авто й поїхали з місця перемовин. Це обурило присутніх і стало поштовхом до радикальних дій. Більш як півсотні чоловік вийшли на розташований поруч пішохідний перехід і, взявшись за руки, стали рухатися по ньому ланцюжком. Відразу ж виник затор. Цікаво, що пасажири й водії автомобілів, які потрапили в нього, не обурювалися таким діям протестувальників, а радше підтримували їх.

Приблизно за годину на місце акції прибув міський голова Микола Романюк. Він зумів заспокоїти людей і забрати їх із проїжджої частини.

Того ж дня відбулася позачергова 13-та сесія Луцької міської ради. Депутати підтримали пропозицію про виділення 1,8 мільйона гривень на придбання чотирьох трикімнатних квартир для сімей, які залишилися без житла, ще чотири квартири, як обіцяли напередодні, має придбати обласна влада. Додаткові 198 тисяч гривень міська рада виділить на оплату тимчасового проживання й харчування мешканців двох постраждалих під’їздів.

Фото з інтернет-сайту «Волинські новини».