На оздоровлення та відпочинок понад 90 тисяч дітей Хмельниччини цього року передбачено понад 9,5 мільйона гривень, з яких 2 мільйони — з обласного бюджету.

Але чи з користю витратять ці кошти? Як стверджують прокурори, чимало таборів відпочинку при школах працюють про людське око, а діти там не тільки не оздоровлюються, а й потрапляють у зону ризику. Наприклад, у Старосинявському районі більшість пришкільних таборів відкриті без дозволу спеціальної комісії та документів, котрі б засвідчували якість та безпечність харчових продуктів. У наметовому туристично-краєзнавчому таборі «Патріот», що у Хмельницькому районі, для приготування страв використовували продукти, у яких закінчився термін придатності. Окрім того, дітей приймали у табір без медичних довідок.

Схожі порушення були виявлені і в пришкільному таборі денного перебування «Калинка» при Копистинському НВК. У таборах на базі Песецької та Івашковецької ЗОШ Новоушицького району теж не обійшлось без проблем із харчуванням. Там були раді продуктам, які надали спонсори, але як з’ясувалось, без належних документів.

Уже традиційно прокурори виявили чимало порушень при направленні дітей пільгових категорій до відомих дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія». Виявилось, що з року в рік за бюджетні кошти туди потрапляють одні й ті само діти.