Німецький танк, розчавлюючи все на своєму шляху, потужно рухається до мети без втрат. Два матчі — шість очок із шести і майже забезпечене місце у чвертьфіналі Євро. Щоб цього не трапилося, має статися неймовірне — німці крупно програють данцям, а Португалія здолає Нідерланди в третьому турі.
Хоча всі ці варіанти для майбутнього, а реальність така, що ван Марвейк знову потрапив у той самий капкан. Ну не рухалася його команда, хоч гопки скачи. Знову спостерігався безлад в обороні, жодної тобі гостроти в атаці. Хоча спочатку і моменти створювали. Але загалом дії «помаранчевих» були незлагодженими, безглуздими. Німці, котрі мали зрозумілішу структуру гри, змогли покарати неоковирного суперника, забивши два м’ячі зусиллями Гомеса.
Нідерланди стали над прірвою. Ось тоді ван Марвейк нарешті заворушився сам і команду примусив, передусім, провівши заміни. Атака стала масивнішою, тому моменти виникали вже гостріші. Це й дозволило відіграти один м’яч. На більше забракло сил. Німеччина грамотно збила темп і довела справу до перемоги.
Португальці після поразки від німців мусили вигравати у данців. Однак і «вікінги», впоравшися на старті з нідерландцями, поступатися не збиралися. От і початок цього матчу залишився за скандинавами. Але потім Роналду з компанією перехопили ініціативу й у середині тайму відкрили рахунок. Після розіграшу кутового відзначився Пепе (на знімку). Через десять хвилин Поштіга подвоїв перевагу своєї команди. Здавалося, що гру вже зроблено. Однак на останній хвилині тайму данці скористалися неузгодженістю суперника в обороні і один м’яч відіграли.
Інтрига на другий тайм збереглася. Після перерви момент змарнував Роналду. Далі спостерігалася рівна і дуже напружена боротьба. Десерт залишили на завершальний відрізок матчу. Данці зрівняли рахунок: дубль оформив Бендтнер. І все-таки Португалія здобула надважливу перемогу. Тепер доля команд вирішуватиметься в останньому турі.
Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).