Ліквідація наслідків нищівного буревію, який нещодавно пронісся Закарпаттям, триває і досі. Найбільше постраждали мешканці Перечинського та Великоберезнянського районів — тут пошкоджено 404 будинки.

— Частину ремонтних робіт уже завершили. Щоби вберегти оселі від дощів, дахи захищають покрівлею, — каже перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко. — Досі обласне фінансове управління не виділило необхідної для подолання наслідків стихії суми коштів. Що стосується лікарень, шкіл, дитячих садочків, то попередній розмір збитків визначили на рівні майже 7,6 мільйона гривень. Усі матеріали ми надіслали до державної комісії з надзвичайних ситуацій, і вже там вирішать, коли можна буде отримати гроші.
Для населення передбачили компенсацію за будматеріали в розмірі майже 400 тисяч гривень на обидва постраждалі райони. Що стосується об’єктів бюджетної сфери, то тут треба виготовити проектно-кошторисну документацію, а це коштуватиме 200 тисяч гривень. Тільки після того, як папери пройдуть експертизу в столиці, держава виділить кошти для ліквідації наслідків злив.
Стихію класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Зараз триває процес складання дефектних актів.