У Полтаві урочисто підписали угоди про фінансування проектів-переможців обласного конкурсу, який сприяє розвитку територіальних громад. Цього разу кращими визнано 30 таких проектів, на їх реалізацію з обласного бюджету виділено 958 тисяч гривень. «Доважки» до них із місцевих скарбниць і фондів організацій-партнерів дозволять зібрати загалом понад три мільйони гривень.

За ці гроші у містах, селищах, селах, як і раніше, оновлюватимуть будинки культури, реконструюватимуть вуличне освітлення та водопостачання, впроваджуватимуть енергозберігаючі технології на об’єктах комунальної сфери. Водночас, за словами голови обласної ради Петра Ворони, при підбитті підсумків нинішнього конкурсу особливу увагу звертали на креативність проектів, їхню інноваційну складову.

Тож, скажімо, повпреди територіальної громади Миргорода перемогли з пропозицією облаштувати на місцевому стадіоні сучасний спортивний майданчик «Екстрим». У такий спосіб тут збираються популяризувати нетрадиційні види спорту, які приваблюють насамперед молодь, а також залучати до активного відпочинку якомога більше земляків. Утілення згаданого проекту в життя коштуватиме 120 тисяч гривень. При цьому 50 тис. виділять із обласного бюджету, решту — з міського.

Адже головною метою конкурсу, який влаштовують під егідою обласної ради з 2010 року, залишається активізація громад на вирішення їхніх нагальних проблем, пошук внутрішніх резервів розвитку. За п’ять років переможцями визнано 166 проектів. На їхнє співфінансування лише з обласного бюджету виділено понад п’ять мільйонів гривень.

 

Полтава.