Єдиною державною є українська мова. Таку позицію депутатів облради озвучив голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий перед пікетниками, яких зібрала об’єднана опозиція у Рівному на майдані Просвіти. Вони протестували проти ухвалення законопроекту «Про засади мовної політики в Україні», вимагали прийняття облрадою відповідного звернення.
Юрій Кічатий, який вийшов до пікету, наголосив, що питання, яке порушують представники опозиції, вже кілька разів розглядалося на сесіях обласної ради. Так, 30 березня та 25 травня сесіями були прийняті звернення, надіслані до центральних органів влади, Верховної Ради України та оприлюднені в ЗМІ.
— Ми, депутати всіх фракцій обласної ради, звернулися ще раз до Верховної Ради із закликом не підтримувати законопроект «Про засади мовної політики в Україні», який пройшов перше читання. І маємо велику надію на те, що в другому читанні він не матиме підтримки. Для нас важливо, що кожна мова в нашій державі має право на життя і кожен має право (і ніхто йому в цьому не заважає) розмовляти, думати тією мовою, якою хоче. Але єдиною державною для всіх, хто проживає на території незалежної України, — наголосив голова обласної ради, — є українська мова.
Юрій Кічатий передав два рішення із зверненнями депутатів Рівненської обласної ради народному депутату України Юрію Прокопчуку, висловивши сподівання, що парламентарії дослухаються до думки обранців Рівненщини.
 
Рівне.