Після стартової поразки з некоректним рахунком (1:4) від росіян збірна Чехії мала не тільки реабілітуватися, а й неодмінно виграти у греків. В іншому разі можна було б поховати надію на вихід з групи.
І чехи видали такий концерт у дебюті поєдинку, що викликали захоплення. Протягом шести (!) перших хвилин зустрічі м’яч двічі (!) побував у воротах греків. Фактично цей стартовий відрізок і став вирішальним у матчі. Збірна Греції забила лише гол престижу. І її шанси на вихід до чвертьфіналу стали примарними.
Цікаво, що учасники цієї зустрічі побили антирекорд, який існував з чемпіонату Європи 1980 року. Гравці обох команд завдали лише 15 ударів по воротах на двох. Попри це, команди продемонстрували пристойну результативність, забивши три м’ячі.
Особлива увага була до поєдинку поляків з росіянами. На жаль, з різних причин навколо нього утворився грандіозний ажіотаж. Причому політики було більше, ніж спорту. Здавалося, що футболісти Росії здолають суперника так само переконливо, як вони це зробили в першому турі. І цього разу рахунок відкрив Алан Дзагоєв (тепер на його рахунку три влучення, і на момент, коли писалися ці рядки, він очолював список бомбардирів чемпіонату).
Але поступово поляки прийшли до тями. Вони показали, що здаватися не збираються. Поразка у цій зустрічі значно ускладнювала б їхню турнірну долю. У другому таймі картина на полі почала змінюватися. Росіяни помітно уповільнили свої дії. Либонь, забракло фізичних кондицій. Їхній суперник ніби включив батарейки «енерджайзер» і перехопив ініціативу.
Наполегливість і цілеспрямованість футболістів збірної Польщі принесли плоди. Красивим потужним ударом капітан «Кадри» Якуб Блащиковський встановив рівновагу. І до кінця цієї напруженої і змістовної зустрічі поляки демонстрували привабливіший футбол і мали кілька нагод вирвати перемогу.
Хоча тренер росіян Дік Адвокат вважає, що його команда мала більше аргументів для звитяги:
— Думаю, наша збірна сьогодні діяла краще за суперника. Гра складалася для нас непогано, і загалом ми досягли прийнятного результату. У господарів була божевільна підтримка — непросто грати, коли за суперника вболівають 60 тисяч чоловік. Але ми контролювали гру більшу частину матчу, тож результат 1:0 на нашу користь був би справедливіший. З другого боку, ми віддали полякам територію, стали багато помилятися, надавати опоненту занадто багато свободи. Тому вони і зрівняли рахунок.
Наставник збірної Польщі Франтішек Смуда вважає, що його команда перед завершальним туром групового етапу має добрі шанси пройти далі, а нічия з росіянами додасть наснаги його підопічним. «Росія — серйозний суперник, тому нам важливо було дуже швидко переходити з оборони до атаки і відбирати м’яч. Фізично ж всі футболісти у нас готові однаково добре», — зазначив він.
Президенти: Польщі — Броніслав Коморовський (ліворуч) 
та УЄФА — Мішель Платіні.
 
Грають збірні Чехії та Греції.