Днями під час виконання службових обов’язків загинув 33-річний директор ДП «Лубенське лісове господарство» Тарас Охріменко. Він разом із головним мисливствознавцем підприємства Андрієм Мосійчуком оглядав лісові масиви. При цьому вони, за інформацією прес-служби Держлісагентства, натрапили на браконьєрів, які пересувалися на позашляховику. Останні, щоб уникнути відповідальності, спровокували зіткнення зі службовим автомобілем, за кермом якого перебував директор лісгоспу.
Фактичний таран «Ниви» набагато потужнішим джипом зловмисників закінчився трагічно: Тарас Охріменко загинув на місці, Андрій Мосійчук одержав травми та ушкодження і був доставлений у лікарню, де перебуває й нині. При цьому браконьєри залишилися майже неушкодженими.
Тарас Охріменко очолював Лубенський держлісгосп останні три роки. Без чоловіка і батька залишилися його дружина і малолітній син. Лісівники області й України розпочали збір коштів на їх підтримку.
Водночас, як повідомили власкору «Голосу України» у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції, надзвичайна подія поки що зафіксована як дорожньо-транспортна пригода. Саме за ознаками ДТП з тяжкими наслідками було відкрито кримінальне провадження. Однак, якщо під час слідства з’ясується, що господарі джипа мали фактичний умисел на вбивство, то їхні дії перекваліфікують, і відповідальність за скоєне буде значно суворішою.