Хлопчик Тимур став зіркою Інтернету вночі після феєричного матчу Україна — Швеція. Фотографією чарівного маляти, котрий переможно підняв рученяти з українським прапором, усі з неймовірною швидкістю ділилися один з одним. За якісь декілька хвилин вона з’явилася у всіх соціальних мережах. Знімок виклали у своїх твіттер-акаунтах світові спортивні видання, що мають мільйони читачів — ESPN і SportsCenter. Українців он-лайн вітали друзі з усього світу!
Щось неймовірне відбувалося вночі не тільки на вулицях українських міст, а й в Інтернеті!
«Вітання зі Швеції!» — написав мені у Фейсбуці друг Петер Робрандт. «Все тільки починається...» — як змогла заспокоїла я у відповідь фаната Ібрагімовича і його команди. Знімки яскравих моментів нашого матчу множилися, переходячи зі сторінки на сторінку. От — стоїть на колінах і буквально ридає Олег Блохін, до якого (звідки сили!) біжить герой вечора — Андрій Шевченко. От — фото зі стадіону, зроблене тим, кому пощастило побачити чудову футбольну виставу наживо, і підпис: «Долоні відбиті, голосу немає, оглухнули, але ми — абсолютно щасливі!»
Емоції і радість перемоги, здавалося, об’єднали всіх інтернет-друзів, які в цю пізню годину, цокаючись віртуальними келихами із шампанським, у такий спосіб відзначали дебют України на Євро-2012. Знайшли хвилинку розділити загальне «ура!» і привітати вдалий старт національної збірної багато українських політиків. Причому як від влади, так і від опозиції. «От вам — національна ідея!» — з’явився вигук в одному з отриманих листів. Але здебільшого вся пошта являла собою численні захоплені смайлики з українськими прапорами, які не потребують перекладу.
Не обійшлося й без ложки дьогтю. З Італії та Німеччини на головні сторінки Фейсбуку виставили фото замучених, закривавлених собак на тлі логотипа нашого чемпіонату... Їх ніхто не коментував. Їх намагалися не помічати.
Зате тільки ледачий не «лайкнув» і не прокоментував щирий прояв радості підстриженого під горщик маленького українського Котигорошка, який підкорив серця всього Інтернету. Українським блогерам вдалося поспілкуватися із сестрою хлопчика, якому всього 6 років. Як виявилося, новоспечений герой Всесвітньої павутини живе у Києві, звати його Тимур. Сестра розповіла, що малий давно хотів потрапити на справжній футбол і двобій між Україною та Швецією став першим матчем, на якому він побував!