Цього разу, на щастя, ніхто нікого не підривав, просто один мисливець упустив порох. І в центрі Дніпропетровська, знову практично опівдні — о 13.30, і знову-таки у трамваї маршруту № 1 пролунав вибух.

Дивно, що 34-літній запорізький мисливець по вибухову речовину приїхав у Дніпропетровськ до друзів. І, за попереднім висновком експертів, придбав порох, який давно не випускається в Україні. Досить було спекотної погоди й легкої тряски трамвая на повороті, щоб порох здетонував.
У результаті постраждали дев’ятеро людей, серед яких один підліток і вагітна жінка. Люди переважно дістали опіки. За фактом порушення правил транспортування вибухових речовин, унаслідок чого сталося запалення, порушено кримінальну справу за ст. 267 ч. 1 КК України. Чоловікові загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк 3 роки, або позбавлення волі на строк до 3 років.
Про це на прес-конференції розповів начальник ГУ МВС у Дніпропетровській області, генерал-майор міліції Віктор Бабенко.
— Вийшла досить банальна ситуація. Житель Запорізької області — мисливець, для підтвердження цього в нього є всі документи, прибув у магазин «Беркут», де купив 2 банки пороху й 500 капсулів. У вагоні трамвая чоловік упустив пакет, у результаті відбулося розсипання й загоряння пороху, — зазначив Бабенко.
Винуватець пригоди вибачився перед потерпілими й перед усіма жителями Дніпропетровська, які постраждали в результаті вибухів 27 квітня і дотепер дуже болісно реагують на подібні ситуації.