За розвитком подій на Євро-2012 стежитиме половина населення України. Такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг». Дослідження проводили з 5 до 14 травня цього року. Опитано дві тисячі українських респондентів віком від 18 років. Похибка становить 2,2 відсотка.
Чемпіонат Європи з футболу в українців викликає більший інтерес, ніж останній чемпіонат світу, яким цікавилося близько 40 відсотків громадян.
75 відсотків чоловіків та приблизно 30 — жінок спостерігатимуть за перебігом подій на Євро-2012. Приміром, два роки тому за світовою першістю слідкували дві третини чоловіків і майже кожна п’ята жінка. Таким чином, найбільше зріс інтерес до гри мільйонів саме серед представниць прекрасної статі.
За національну збірну України під час чемпіонату Європи вболіватимуть 92 відсотки громадян, за Росію — 23, Німеччину, Англію та Іспанію — по 15, Італію — 12, Францію та Нідерланди — по 5, Польщу і Португалію — всього по 4 відсотки українців.
За два роки наші співвітчизники стали відчутно менше вболівати за Італію і Францію, на що, швидше за все, вплинув невдалий виступ цих команд на минулому чемпіонаті світу. Німеччину, Англію та Іспанію підтримують найактивніші прихильники футболу — переважно чоловіки середнього віку, які добре розбираються у футболі.
Найбільші шанси перемогти на чемпіонаті Європи, на думку опитаних, мають збірні Іспанії та Німеччини, а також Англії й Італії. Майже чверть респондентів вірять у тріумф збірної України.