У Луцьку до 1 липня перевірять технічний стан усіх багатоповерхових будинків. Таке розпорядження у понеділок підписав голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Це буде зроблено, аби уберегти мешканців від подібної трагедії, що трапилася цієї неділі на вулиці Рівненській, 109. Внаслідок обвалу несучих конструкцій п’ятиповерхового будинку там знищено вісім квартир, загинуло двоє людей.

Таке рішення, звичайно, не викликало захоплення у структур, яким належатиме його виконувати, але знайшло схвалення у жителів Луцька. Про це свідчать численні відгуки на інтернет-сайтах. Саме вони показують, якою серйозною є ця проблема для міста і як байдуже ставляться до звернень громадян у житлово-експлуатаційних конторах, відповідних структурах міської ради.

Адже і мешканці будинку, що завалився, ще в травні сигналізували про його аварійний стан. Не дослухалися! Тепер, щоб ліквідувати наслідки катастрофи, доведеться затратити в десятки разів більше коштів, як на ремонт. Йдеться навіть про повний демонтаж будинку, в якому майже сотня квартир. Його мешканці налаштовані досить рішуче і в разі невиконання їхніх вимог погрожують перекрити рух на вулиці Рівненській, а це головна магістраль міста, яка сполучає Луцьк з Рівним, Житомиром, Києвом. Тож попри всю свою інертність міським чиновникам, напевно, варто ознайомитися і з коментарями на інтернет-сайтах. Там вони знайдуть багато підказок для себе.

Поки що компетентна комісія фахівців з Рівного визначає причини обвалу будинку, вона ж має сказати, чи можливо проживати у вцілілих його під’їздах. Результати обстежень повинні стати відомими вже цього тижня.