Концертом академічної хорової капели «Орея» Житомирської обласної філармонії розпочався ІХ музичний фестиваль «Стравінський та Україна». Це мистецьке дійство приурочили до 130-річчя всесвітньо відомого композитора, яке відзначать 17 червня.

У рамках заходу відбудеться міжнародна науково-теоретична конференція «Україна — Стравінський — сучасна музична культура». Також організатори запланували урочисту академію з нагоди ювілею великого маестро, і виступ провідних вітчизняних та польських виконавців. У програмі — екскурсія музеєм-садибою в прикордонному містечку Устилуг, що біля Володимира-Волинського, та гала-концерт. Завершиться культурна подія в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка — теж концертом, на якому свою виконавську майстерність продемонструють симфонічний оркестр та чоловічий хор «Кайрос» Люблінської політехніки.

Зауважимо, що це вже восьма така акція. Тут належно шанують свого знаменитого земляка. Тож «людина всесвіту», як інколи себе називав композитор, все-таки належить Волині, яка його пам’ятає і пишається ним.

На знімку: в залах музею Стравінського в Устилузі все наповнене музикою.

Фото автора.