Народний депутат України Сергій Храпов (фракція КПУ) провів зустріч із вчителями однієї зі шкіл міста Синельникове. На жаль, зустріч вийшла короткою й напруженою: вчителі були просто залякані. Інформація про події, що відбуваються у школі, надходила тільки в режимі бесіди «сам на сам», без згадування прізвищ і навіть номера самої школи.

— Ситуація з освітою в Україні катастрофічна, — коментує те, що відбувається, Сергій Храпов, — зарплати вчителів низькі, а їхнє становище зовсім безправне. Доходить до того, що якщо вчитель або завуч насміляться попросити щось для школи, директор отримує догану. За сміливість, так би мовити. От Компартія сьогодні подарувала школі аптечку — то вчителі переживають, щоб номер їх школи не став надбанням преси. Просто жах.

У мене мама вчитель, я сам якийсь період працював у школі. В усі часи вчителі були носіями вільнодумства, нових, прогресивних ідей, а тут вони самі зізнаються, що почуваються рабами. Звісно, у цьому велику роль відіграє склад учителів — це або молодь, яка не змогла знайти собі роботу в іншому місці, або пенсіонери. Хто з них боротиметься за свої права або з несправедливістю?

А випадків кричущих у школах достатньо. Так, у Синельниковому дітей «добровільно-примусово» запрошують у так звані «літні табори при школах». Якщо розібратися, стає зрозуміло: ціна питання — оплата харчування.

Також Сергій Храпов зустрівся з партійним активом і представниками правоохоронних органів. «І обласний, і Центральний комітети КПУ уважно стежать за перебігом справи. Наша фракція готова зробити заяву у Верховній Раді», — каже народний депутат стосовно справи з підпалом будинків членів КПУ в Синельниковому.

Нагадаємо, що в ніч на 5 червня загорівся будинок Наталії Саратової, першого секретаря міськ-кому КПУ, депутата міської ради Синельникового, і Валентини Яценко, також депутата-комуніста в місцевій міській раді. Загоряння сталося після того, як у двори комуністів було закинуто пляшки із запальною сумішшю.

А днями міліція затримала зловмисника, який поцупив майно Вільногірської міської організації КПУ — ноутбук і металевий сейф. Сума збитку — 3490 гривень. За здійснення злочину затримано раніше засудженого за крадіжки 28-річного безробітного. Тепер йому «світить» покарання від трьох до шести років позбавлення волі.

Дніпропетровська область.