Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні Чуа Теонг Бан відвідав Житомирську область. Тут він ознайомився з економічним та інвестиційним потенціалом Чуднівського району.

Учасники заходу визначили можливі сфери співпраці. Зокрема, Малайзія може запропонувати на експорт каучук та пальмову олію, вона є потенційним експортером зерна. Крім того, в області зацікавлені у відновленні роботи Коровинецького цукрозаводу. Раніше тут виготовляли не тільки буряковий, а й тростинний цукор, тож є передумови для спільної діяльності — випуску продукції на експорт. Посол оглянув цикорієсушильний завод у селі Вільшанка. Підприємство виготовляє смажений та розчинний цикорій. Якість товару висока, однак і собівартість теж, тому наш натуральний продукт не витримує конкуренції серед іноземних аналогів. Завод потребує модернізації.

Чуа Теонг Бан зазначив, що хоча й минуло вже двадцять років з моменту встановлення дипломатичних відносин між нашими державами, ні якість, ні обсяги взаємної торгівлі не задовольняють жодну зі сторін.

—Українські компанії виявляють пасивність у просуванні своєї продукції. Малайзія більше експортує товарів до України, ніж імпортує, — наголосив Чуа Теонг Бан. — Та й інвестиційне співробітництво практично відсутнє: хоч Малайзія є одним з великих інвесторів, але вкладає кошти переважно в країни Азії. Голова райдержадміністрації Максим Самчик зазначив, що район відкритий для всіх, хто хоче тут працювати.

 

Житомирська область.