Опозиція оскаржила у Вищому адміністративному суді України результати голосування за мовний законопроект. Про це на брифінгу повідомив народний депутат з фракції «БЮТ-«Батьківщина» Степан Курпіль.
«Ми підготували позовну заяву до Верховної Ради, де вимагаємо визнати результати голосування недійсними та заборонити профільному комітету готувати цей законопроект до другого читання», — сказав він.
Степан Курпіль наголосив, що було грубо порушено Регламент Верховної Ради, оскільки за законопроект голосували «мертві душі».
Народні депутати також зазначили, що якщо суд ухвалить рішення на користь Верховної Ради, то вони мають намір звертатися до Європейського суду з прав людини.
Регіонали вважають, що це втручання...
Позов народних депутатів від фракції «БЮТ-«Батьківщина» у Вищий адміністративний суд України щодо голосування за законопроект про основи державної мовної політики — це черговий привід для піару. Про це заявив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.
На його думку, вимоги опозиції заборонити Комітету з питань культури й духовності готувати законопроект до другого читання «означають втручання в діяльність державних органів влади. У цьому разі — представницького органу в особі парламентського комітету».
Крім того, регіонал нагадав, що Європейський суд з прав людини не розглядає питання про регламентну роботу парламенту.
А щодо мовного законопроекту біло-сині запропонували всім відкритий національний діалог. «Але пропозицій від опозиції немає», — резюмував Вадим Колесніченко.