У Старому Самборі запустили вітроелектростанцію потужністю 13,2 МВт. Проект вдалося реалізувати за чотири роки, з них три з половиною пішло на паперову тяганину.

У рамках першої черги вже запущено два вітряки. У планах — ще два. Кожен з них виробляє стільки електроенергії, скільки необхідно для освітлення 300 будинків. Висота вітряка — 120 метрів. Вага конструкції — 300 тонн. Вартість проекту — 21 мільйон євро.
Навіть невеликого вітру достатньо для виробництва електроенергії, яка потрапляє в Єдину енергосистему України. Як розповів директор енергетичної компанії «Еко-Оптіма» Максим Козицький (на знімку), 13,2 мільйона євро виділив Європейський банк реконструкції та розвитку, решта 7 мільйонів євро — власні кошти. На його думку, це свідчить про довіру інвесторів до України, про розуміння місцевими громадами необхідності пошуку альтернативних джерел енергії та про здатність українських підприємців впроваджувати амбітні проекти міжнародного рівня.
Енергетична компанія «Еко-Оптіма» ще молода на ринку альтернативної енергетики. Займається розробкою та впровадженням відновлювальних екологічно чистих джерел енергії, створенням генеруючих потужностей з використанням енергії вітру, сонця, води, біомаси. Це досить перспективний напрям розвитку енергетики, який дає змогу позбутися газових пут північного сусіда. 2014 року у світі встановлено 50 ГВт вітрогенерації. Лідерами на цьому ринку стали Китай (23,3 ГВт), Німеччина (5,8 ГВт), США (4,9 ГВт). У Данії 39% всієї електрики виробляють вітроустановки. В Україні вітроенергетика розвивається у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях.
Під час запуску вітроелектростанції «Старий Самбір-1» був присутній голова обласної держадміністрації Олег Синютка, який високо оцінив професіоналізм львівських енергетиків
 
Львівська область.
Вітроелектростанція «Старий Самбір-1».
Фото прес-служби Львівської обласної асоціації енергетиків.