Лідер комуністів Петро Симоненко і народний депутат України, перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков взяли участь в VІІ з’їзді Партії комуністів Республіки Молдова. У роботі з’їзду брали участь також делегації дружніх партій з Росії, Придністров’я, Південної Осетії, Мексики та ін.
«Для нас, комуністів, головне, щоб наші народи жили в щасті й достатку, щоб вони жили із упевненістю в тому, що майбутнє обов’язково буде за трудовою людиною, а не за купкою олігархів», — сказав Петро Симоненко у своєму виступі, повідомляє прес-служба КПУ.
Політик зазначив також, що перед комуністами і у Молдові, і в Україні стоять спільні завдання. Насамперед — домогтися того, щоб трудова людина повернулася у владу. «Саме влада мільйонів, а не мільйонерів повинна бути сьогодні в кожній з наших держав. Саме робоча людина повинна, осягаючи ази класової боротьби, повернути владу під свій контроль і саме цим забезпечити досягнення тих цілей, які ми, комуністи, ставимо перед собою й, звичайно, перед суспільством», — підкреслив лідер КПУ.
Серед об’єднуючих питань П. Симоненко, зокрема, назвав проблеми глибокої інтеграції, зближення наших народів і держав, єдиних підходів до облаштованості суспільства в майбутньому. «А найголовніше — сьогодні ми як комуністи визначаємо стратегію, згідно з якою ми бачимо досягнення нових успіхів», — додав парламентарій.
Від імені Компартії України він побажав комуністам Молдови досягнення нових перемог уже найближчим часом.
На завершення з’їзду головою партії комуністів Республіки Молдова одноголосно («за» 463 делегати) було переобрано Володимира Вороніна.