Магазини та ринки Миколаєва не дотримуються норм реалізації та переробки риби й рибної продукції. Такого висновку дійшли співробітники прокуратури Заводського району міста після перевірок, проведених разом зі спеціалістами санепідемстанції та управління ветеринарної медицини.
Зокрема, за інформацією помічника прокурора Ірини Прохорчук, у працівників магазину-складу ТОВ «Аквілон-ЮГ» немає сертифікатів про медогляд, а в магазині «Сазан» — дозволів на торгівлю.
Якість «жаб’ячих лапок із Данії» також викликала сумніви інспекторів. На прохання показати документи про походження цієї сировини та безпечність її для вживання, — власники товару розводили руками, переконуючи, що їм можна вірити на слово. Продукцію негайно вилучили з прилавка.
Згідно із прокурорськими приписами, ці факти свідчать про недоліки в роботі санепідемстанції, а також про порушення вимог законів України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» і «Про безпечність та якість харчових продуктів».