Стартові дні чемпіонату спокійними не назвеш — жодної тобі розкачки. Пильність і відповідальність присутні. Але вогонь протистояння розгорівся одразу. Ну дуже гаряче було вже у першому матчі у Варшаві. Події на полі національного стадіону змінювалися, мов погода у березні. Було і холодно, і спекотно, і пориви вітру — емоцій скажені.
Рахунок відкрили господарі. Здавалося, що вони здатні поступово розвинути перевагу, бо греки залишилися в меншості. Але темпераментні середземноморці здаватися не збиралися і влучили у відповідь. Доля зробила їм королівський подарунок у вигляді пенальті. Однак блискуче зіграв воротар поляків Пжемислав Титонь, котрий за мить перед цим замінив вилученого з поля Войцеха Щесного...
Матч збірних Німеччини і Португалії другого ігрового дня, безперечно, заслуговував на звання центрального. Зустрічалися елітні колективи, гідні один одного. Тому не дивно, що до Львова прибули не тільки прихильники цих збірних, а й шанувальники футболу з багатьох країн Європи. Були помічені уболівальники навіть із Японії, Китаю, Кореї тощо.
Того ж дня, але трохи раніше у Харкові (саме там розпочався чемпіонат на українській землі) данці обіграли нідерландців у стартовому поєдинку групи B. Тому німці і португальці розуміли всю значимість свого протистояння. У випадку невдачі на старті, в матчах, котрі залишилися, доведеться протистояти відмінним майстрам і розлюченим після невдачі футболістам Нідерландів, котрим уже нікуди відступати. Показали себе з найкращого боку данці, котрі виявилися непоступливими. Вони і надалі прагнутимуть до перемог. А здобуті три очки лише додадуть їм упевненості.
Німеччина і Португалія при всьому напруженні і великому виплеску емоцій діяли досить обережно. У першому таймі реальну можливість забити втратив португалець Пепе, після розіграшу кутового десь з одинадцятиметрової позначки влучивши у поперечину. Після відпочинку гра пожвавішала і стала значно привабливішою. А дії німців були, якщо можна так висловитися, трохи команднішими.
Вирішальним став епізод, коли після подачі Езіла з правого флангу Маріо Гомес головою відправив м’яча точно в нижній кут воріт Руї Патрисіу. Перемога німців, і дуже важливі три очки. Хоча Португалія могла відігратися в самому кінці матчу, але Сільвестр Варела не зумів переграти Мануеля Нойєра. Але, якщо бути справедливими, на схвальні слова заслуговують і португальці. Команда Паулу Бенту виявила дисциплінованість, майстерність і могла розраховувати принаймні на нічию. Одне слово, Португалія ще не втратила шансів на вихід з групи.
У віп-ложі львівського стадіону був помічений легендарний форвард збірної Португалії і лісабонської «Бенфіки» 60—70-х років минулого століття Еусебіу да Силва Феррейра на прізвисько Чорна Перлина. За популярністю він певний час конкурував із самим королем футболу Пеле. 
Приїхав повболівати за співвітчизників також тренер мадридського «Реала» Жозе Моуріньо. Разом із сином він дуже емоційно реагував на події, котрі відбувалися на полі. До речі, у складах обох команд грали п’ятеро його підопічних: Фабіо Коентрау, Пепе, Кріштіану Роналду — в португальській, Самі Гедіра та Месут Езіл — у німецькій.
А після зустрічі Моуріньо спілкувався з наставником збірної Німеччини Йоагімом Льовом. Нарешті, знаменитий тренер зайшов до роздягальні збірної Португалії, щоб побадьорити співвітчизників.
Високий клас, яскравий і розумний футбол продемонструвала ще одна пара — Іспанія та Італія. Безумовно, обидві команди входять до числа фаворитів чемпіонату. І якщо ми звикли до високих стандартів іспанців, то рівень гри італійців — приємна несподіванка, враховуючи непросту ситуацію в італійському чемпіонаті, де розгоряється вогонь корупційних скандалів. 
Вона, зрозуміло, не могла не позначитися на психології гравців «Скуадри адзурри». Але вони, як бачимо, виявилися стійкими хлопцями.
 
Львів—Київ.
Фото з сайту УЄФА.
Харківський матч збірних Нідерландів і Данії.
Українську Прем’єр-лігу у збірній Хорватії представляли п’ятеро футболістів: Даріо Срна (ліворуч) і Едуардо з «Шахтаря», київські динамівці Огнєн Вукоєвич та Ніко Кранчар, дніпропетровець Іван Стрінич.