Традиційними хлібом-сіллю зустрічали в аеропорту Донецька збірну Англії, яка прилетіла за день до гри із французькою командою. На літному полі гостей чекав автобус, який відвіз англійців до готелю «Вікторія». Біля входу на прибуття збірної очікували близько 200 донеччан, які з прапорами та гаслами вітали футболістів. На відміну від ситуації із прильотом збірної Франції, гравці якої фотографувалися із фанами та давали автографи, британці не стали зупинятися біля фанів чи відповідати на вигуки, а попрямували до готелю. Через це дехто із донеччан залишився розчарованим.
Турист із Честерфілда Кріс, який брав участь у зустрічі англійської збірної, зазначив, що ще не встиг скласти враження про Донецьк, оскільки щойно приїхав із Києва. «Але те, що я вже побачив в Україні, мені подобається. Жодної небезпеки, жодного расизму, гарні леді, весело. Щоправда, дуже жарко».
Минулого тижня пролунали критичні відгуки іноземних фанів про кемпінг-парк у Донецьку, в яких англійські вболівальники нібито порівняли кемпінг з Освенцімом. Генеральний менеджер проекту Сергій Ханович відкидає звинувачення: за його словами, на момент написання відгуків містечко ще не працювало. Першими в таборі оселилися французькі фани, а найбільшого поповнення очікували у понеділок, 11 червня, коли мали прилетіти англійські вболівальники. «Ми зробили все можливе для того, щоб фани почувалися добре у нашому кемпінг-парку. І дуже прикро, що хтось із невідомих причин розповсюджує відверту неправду», — заявив керівник проекту.
У кемпінг-парку змонтована велика сцена для виступу європейських ді-джеїв зі світовим іменем, які висловили згоду розважати гостей Євро щовечора. На території кемпінг-парку вже встановлено кіоски з продажу напоїв, фаст-фуду, сувенірів. Також у середині кемпінг-парку працюватиме великий надувний басейн для всіх бажаючих. Уболівальників уразить єдиний в Україні мобільний айс-бар, температура в якому сягає мінус 18 градусів. Зважаючи на те, що на вулиці в ці дні — вище 30 градусів, «холодний заклад» буде популярним.
Фото автора.
Українські фанати охоче фотографувалися із британськими.