У Луцьку в неділю о 4.25 ранку обрушилися стіни одного із шести під’їздів збудованого в 1971 році п’ятиповерхового житлового будинку. Знищено вісім квартир. Раптове руйнування несучих конструкцій сталося з першого по п’ятий поверх. Загинуло двоє чоловіків, 1935 і 1938 років народження, ще одну жінку госпіталізовано. Жертв могло б бути значно більше, якби біда сталася вдень або обвалилися спальні кімнати. Як розповіли сусіди, обидва чоловіки допізна дивилися по телевізору матчі Євро-2012, тому й залишилися спати у вітальнях. Розпорядженням голови Волинської ОДА Бориса Клімчука створено комісію, яка вивчає причини обвалу та перевіряє вцілілі квартири щодо можливості проживання в них. Уже в першій половині дня 77 мешканців будинку було поселено в готель «Світязь». А загалом планується відселити 123 людини. Частина з них тимчасово проживатимуть у родичів.
Усім потерпілим надано медичну і психологічну допомогу, забезпечено харчуванням. Як сказав Борис Клімчук, вісім родин, які втратили житло, отримають його найближчим часом у новобудовах міста: чотири — за рахунок ОДА, ще стільки само — за рахунок міської ради. 
Луцький міський голова Микола Романюк прийняв рішення кожному постраждалому надати по десять тисяч гривень. Прокуратурою Луцька порушено кримінальну справу за фактом службового недбальства працівників ЖЕК №7 та Луцької міськради, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).
— У травні цього року відбулася часткова руйнація несучої стіни будинку, де сталася трагедія, — зауважила керівник прес-служби обласної прокуратури Наталія Мурахевич. — Але посадові особи, неналежно виконуючи свої обов’язки, не вжили заходів щодо обстеження, встановлення причин руйнації несучої стіни та своєчасного проведення ремонту.
Слід відзначити злагоджену роботу рятувальників МНС, які оперативно евакуювали з під’їзду всіх мешканців, розгорнули польову кухню, намет і в короткі терміни розібрали завали (на знімку).
З часом причини катастрофи буде з’ясовано, але фахівці не виключають людського фактору. Можливо, внаслідок реконструкцій було порушено несучі конструкції будинку. До речі, на його першому поверсі розташований великий меблевий магазин. Мешканці радять звернути увагу на його діяльність.
 
 
 
 
 
 
 
Фото автора.