Курортників, які приїхали позасмагати на Чорноморське та Азовське узбережжя Херсонщини, нинішнього літа хочуть позбавити такої сумнівної забави, як катання в зонах відпочинку на водних мотоциклах. Місцева влада зробила правила користування ними значно жорсткішими. Гідроцикли тепер заборонено здавати напрокат відпочивальникам, які не мають посвідчення на право керування цим транспортним засобом, і користуватися ними поруч із пляжами. Крім того, сам гідроцикл повинен бути зареєстрований, мати номер і пройти технічне обслуговування.

Наводити порядок із водними мотоциклами в області стали тільки після серії нещасних випадків. Так, жінка—менеджер київської фірми, яка відпочивала торік у курортному селищі Залізний Порт Голопристанського району Херсонщини, на прокатному гідроциклі врізалася у водний велосипед із двома іншими відпочивальниками. Хлопець, який керував велосипедом, одержав струс мозку і травми, а в його супутниці — дівчини із Закарпатської області — тріснула грудна клітка, було вибито зуби, зламано ніс і щелепу. В аварії її спотворило так, що експерти визнали тілесні ушкодження тяжкими.
З’ясувалося, що киянка сіла за кермо водного мотоцикла вперше, жодних навичок з його водіння не мала, як не мала навіть і «сухопутного» водійського посвідчення. Тому прокуратура Голопристанського району притягла винуватницю аварії до кримінальної відповідальності за грубе порушення правил руху на транспорті, а районний суд присудив їй два роки обмеження волі з річним відтермінуванням виконання вироку й сплату постраждалій 153,3 тисячі гривень відшкодування матеріального збитку (видатки на лікування).
Утім, відпочивальники зазначають, що жорсткість правил користування водними велосипедами в нас, як завжди, «компенсується» їхнім невиконанням. Гідроцикли, часто-густо з пасажирами напідпитку, на курортах Херсонщини як носилися уздовж пляжів без номерів і дозволів, так і носяться, а всі проблеми з перевіряльниками їхні господарі норовлять залагодити дрібними хабарами.