На Волині з 4 по 7 червня перебувала офіційна делегація з Азербайджанської Республіки. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час зустрічі з головою азербайджанського міста Гянджа Ельмаром Валієвим обговорили питання поглиблення напрямів міжнародної регіональної співпраці. Під час їх спілкування були також присутні третій секретар Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Руслан Гурбанов, ректор Азербайджанського державного аграрного університету Мірдамед Садигов та директор регіонального наукового центру Фуад Алієв.
Як відзначив на зустрічі голова ОДА, між Україною та Азербайджанською Республікою за останні два роки спостерігається позитивна динаміка співпраці. Цьому сприяє й створена під час роботи Бориса Клімчука Надзвичайним і Повноважним Послом України в Азербайджані президентська рада обох країн.
Співпраця Волині з містом Гянджа розпочалася ще 2009 року підписанням Угоди про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. Однак потенціал торгово-економічних відносин використовується не повною мірою, хоча обидві сторони готові до їх розширення.
Представникам іноземної делегації презентовано економічний потенціал Волинської області. Пріоритетними напрямками регіону залишається залучення інвестицій у м’ясне скотарство, впровадження новітніх технологій у вирощуванні та заготівлі овочів, розвиток туристично-рекреаційного потенціалу, заготівлю і переробку деревини, новітніх технологій енергозбереження.
Гості з Азербайджану ознайомилися з діяльністю низки волинських підприємств. Підписано Меморандум про співпрацю з Волинським національним університетом імені Лесі Українки і Азербайджанським державним аграрним університетом. Борис Клімчук висловив впевненість, що зустріч посприяє поглибленню співпраці обох сторін і принесе їм взаємну користь.
Представників влади Волині та бізнесових кіл запрошено відвідати місто Гянджа. Візит заплановано здійснити в другій половині жовтня.