Про це говорили всі, хто виступав на розширеній нараді, яка відбулася в Закарпатській облдержадміністрації. Мова, кажучи бюрократично, стосувалася впливу діяльності правоохоронних та контролюючих органів на розвиток бізнесу, роботу державних установ та органів місцевого самоврядування. Підприємці та голови місцевих рад відверто говорили керівникам цих структур, що настав нарешті час зменшити кількість перевірок і почати ставитися до підприємців цивілізовано, як це є у сусідніх країнах Європи.
— Часом складається враження, що контролюючі органи радше женуться за виконанням та перевиконанням планів перевірок, — зауважив директор одного з найпотужніших підприємств області ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев.
Поскаржився на тиск із боку правоохоронних та контролюючих органів і директор заводу-радгоспу «Мужіївський» Бейло Ердеї: «Сьогодні наше підприємство не має жодних боргів. Але перевірки не закінчуються».
Представники правоохоронних та контролюючих органів, як повідомили «Голосу України» у прес-центрі облдержадміністрації, запевнили учасників наради: жодних безпідставних перевірок не проводять і працюють у межах чинного законодавства. 
— Зрозуміло, що слід послабити часом надмірний тиск на підприємців, а співпрацю бізнесу та правоохоронців перевести в конструктивне русло. Я часто буваю у районах і чую про такі проблеми. До прикладу, фермери та приватні землевласники єдині в думці, що надто часті перевірки заважають робочому процесу. А від бізнесу залежать і робочі місця, і податки, тому необґрунтовані перевірки — неприпустимі, — наголосив голова ОДА Олександр Ледида.
Вирішено провести такі само наради у районах, щоб розв’язати гострі проблемні питання і досягти максимального порозуміння між бізнесменами та правоохоронцями.