Заснували цей медзаклад представники православного духовенства, вихідці із США. Один із організаторів архімандрит Григорій, який за океаном очолює монаше братство, повідомив, що проект стартував три роки тому, коли священики отримали земельну ділянку під будівництво. «Наш перший проект в Ужгороді — благодійна медична клініка, що понад три роки успішно діє. Нині ж запрацював повноцінний медичний заклад, обладнаний сучасною апаратурою», — зазначив архімандрит.

Новий медцентр — це компактна лікарня, на першому поверсі якої діятиме поліклінічний підрозділ діагностики, на другому — дві операційні та харчовий блок, на третьому — стаціонарне відділення з комфортними дво- та одномісними палатами з кондиціонерами, телевізорами, доступом до Інтернету, індивідуальними санвузлами.

За словами директора закладу Анатолія Тимченка, медичний центр «Покров» використовує новітнє закордонне обладнання. Тут працюватимуть фахівці, які попередньо пройдуть стажування у провідних європейських клініках.

Голова облради Іван Балога як позитив відзначив той факт, що в медичній галузі відкриваються такі потужні центри: «Заклад заснували благодійники, які хочуть, щоб закарпатці мали змогу отримати медичні послуги світового рівня».

Влад МИКИТА, Василь НИТКА.

Фото Влада Микити.

Під час відкриття медзакладу.