Головний тренер національної збірної Швеції Ерік Гамрен (на знімку) нещодавно дав інтерв’ю журналу «World Soccer». Нагадаємо, що шведська національна команда є суперником української по групі D на Євро-2012. Матч між ними відбудеться вже в понеділок на НСК «Олімпійський» у Києві.
Пан Гамрен обожнює атакуючий футбол — швидкий і технічний, коли створюється велика кількість можливостей для взяття воріт опонента. «Звичайно, багато залежить від супротивника, бо він може використовувати таку саму тактичну схему, але набагато майстерніше, — вважає наставник шведів. — Намагаюся прищепити своїй команді саме такий стиль незалежно від суперників».
— Що для вас значить турнір, який для вашої команди стартує через кілька днів?
— З нетерпінням чекаю старту чемпіонату Європи. Інтерес до цього змагання просто колосальний. Ми йшли до мети наполегливо, виграли вісім матчів з десяти. Небагато збірних мали більше очок, ніж ми. Тому я розраховую на успішні виступи моєї команди на полях України та Польщі.
— Розкажіть, будь ласка, про збірні, з котрими вестимете боротьбу в групі.
— Франція та Англія є незаперечними фаворитами. У їхніх складах є безліч великих гравців, які здатні перемагати. Навіть за умов, що вони діють не дуже добре. Збірна України також дуже сильний опонент. Українці грають удома, що додає їм шансів на успіх. Якщо звернутися до історії, то господарі чемпіонатів рідко втрачали очки у стартових зустрічах. Переконаний, українці створять нам багато проблем під час нашої гри 11 червня.
— Як далеко ви можете пройти по турнірній сітці?
— Ми повинні перебувати у бойовому настрої: і команда в цілому, і кожен виконавець конкретно. Так, на нас чекають три дуже непрості матчі. Але це не привід для всіляких відмовок — ми повинні виходити на поле і в кожній зустрічі грати на перемогу. Стати чемпіоном Європи дуже складно, але якщо згадати Данію зразка 1992 року та Грецію 2004-го, то виходить, що немає нічого неможливого. Чому б і нам не створити таке диво?..
Фото з архіву «Голосу України».