повідомила на прес-конференції міністр спорту і туризму Йоанна Муха. 
Окрім приймаючих міст — Варшави, Вроцлава, Гданська та Познані, фан-зони із сертифікатом УЄФА працюватимуть також у Любліні, Жешові, Ополі, Гдині, Пйотркові Трибунальському та сотнях інших населених пунктів Польщі.
Сьогодні познайомимось з чотирма найважливішими, де Євро-2012 святкуватимуть не лише поляки, а й уболівальники з різних країн, які вже приїхали і приїжджатимуть до Польщі упродовж чемпіонату.
Найбільшою за площею (120 тис. м2) та місткістю стала офіційна фан-зона у польській столиці, готова прийняти одночасно 100 тисяч уболівальників. По 30 тисяч фанів зможуть переживати спортивні емоції у Вроцлаві (18 тис. м2) та Гданську (40 тис. м2), натомість у Познані (17 тис. м2) — 18 тисяч. Звичайно ж, традиційним для таких місць є постійний рух — одні любителі футбольних вражень приходять на зміну іншим, наголошує у розмові з кореспондентом «Голосу України» речник Головного управління польської поліції Маріуш Соколовський. Силовики не беруться прогнозувати кількості фанів, що можуть з’явитися в офіційних зонах.
Найбільша в історії Євро фан-зона у Варшаві коштувала міській владі 23 мільйони злотих (приблизно 57,5 млн. грн.), ще 12 млн. злотих (близько 30 млн. гривень) надано УЄФА. Вболівальники спостерігатимуть за трансляцією подій на стадіонах на шести величезних екранах, найбільший з яких має 147 м2. Розпорядок роботи зони залежатиме від календаря матчів. У дні футбольних зустрічей фан-зона буде у розпорядженні фанів з 12-ї ранку до 1 ночі. У перервах між матчами бажаючі можуть стати учасниками насиченої програми святкування Євро-2012, яка триватиме з 12-ї до 23-ї години.
Відвідувачі Варшавської фан-зони залишились задоволеними умовами. Звичайно ж, тут все відбувається за правилами УЄФА. Вона ж регламентує і цінову політику. З приводу ціни на пиво (8 злотих = 20 гривень) і закуски (наприклад, за 6 «українських вареників» правлять 15 злотих — 37,5 грн.) жодних нарікань у вболівальників не виникало. Натомість не приховували свого критичного ставлення щодо вартості атрибутики Євро в офіційних фан-магазинах УЄФА. Ціни космічні, резюмували і польські, і українські відвідувачі, з якими спілкувався кореспондент «Голосу України». Для прикладу: за футболку збірної України бажаючим доведеться заплатити 280 злотих. «Це ж 700 гривень. Пенсія моєї мами», — з нотками розчарування та обурення майже скрикує львів’янка Оксана. Що вже казати про м’яч, який коштує 500 злотих — 1250 грн. у нашій національній валюті. Оскільки ціни кусаються, більшість вдовольняється шапочками та шарфиками, які по ціні є найдоступнішими для абсолютної більшості вболівальників. До речі, ціни у всіх офіційних фан-зонах — уніфіковані.
Вл. інф.