Інформація про участь Постійної делегації Верховної Ради України у ПАЧЕС у 39-й Генеральній асамблеї ПАЧЕС (22—24 травня 2012 року, м. Єреван, Республіка Вірменія)
У Тридцять дев’ятій Генеральній асамблеї ПАЧЕС взяла участь Постійна делегація Верховної Ради України у ПАЧЕС у такому складі: Микола Янковський (керівник делегації), Андрій Павловський, Сергій Подгорний, Володимир Скубенко.
22 травня 2012 року відбулося засідання Постійного комітету ПАЧЕС, в якому взяли участь керівники парламентських делегацій країн—членів Організації, члени Бюро Асамблеї і голови трьох її комітетів. Від України у згаданому заході взяв участь керівник Постійної делегації Верховної Ради України у ПАЧЕС Микола Янковський.
Відповідно до порядку денного заходу учасники затвердили Протокол 38-го засідання Постійного комітету, яке відбулося 21 лютого 2012 року в м. Стамбул (Туреччина), розглянули інформацію щодо нових мандатів, відповідно до якої передбачалося затвердити оновлений склад делегацій Росії та Туреччини, а також внести часткові зміни до складу молдовської делегації.
На завершення присутні висловили згоду щодо нагородження Почесною грамотою ПАЧЕС члена Вірменської делегації, Віце-президента Асамблеї Арега Гукасяна та колишнього Генерального секретаря ПАЧЕС Олексія Кудрявцева, а також цінним подарунком — колишнього Керівника Турецької делегації Кемалеттіна Гьокташа.
Наступне засідання комітету було вирішено провести 20 листопада 2012 року в м. Баку (Азербайджан).
23 травня 2012 року відбулося пленарне засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС під головуванням Президента Асамблеї, Голови Національних Зборів Республіки Вірменія Самвела Нікояна за участю членів Бюро Асамблеї, Постійного комітету, національних делегацій країн—членів ПАЧЕС, спостерігачів, гостей і представників дипломатичного корпусу.
Відповідно до порядку денного заходу відбулася загальна дискусія на тему «Інформаційні та комунікаційні технології — сприяння сталому економічному розвитку».
Наша держава в обговоренні була представлена Керівником Постійної делегації Верховної Ради України у ПАЧЕС Миколою Янковським. У своєму виступі він акцентував увагу на тому, що саме Україна належить до числа країн—засновниць концепції інформатизації суспільства. За його словами, саме в нашій державі була сформована системна ідеологія ефективного використання методів і засобів кібернетики, обчислювальної техніки, системного аналізу, моделювання й оптимізації, автоматизованих систем, інформаційно-комунікаційних технологій. Проте, на думку доповідача, Україна все ще відстає від розвинених країн світу за рівнем інтегрованості в глобальний веб-простір. 
У подальшому на розгляд Асамблеї було винесено доповіді й рекомендації трьох профільних комітетів з таких питань, які отримали позитивні відгуки і були схвалені в цілому:
— «Удосконалення податкової системи в країнах ЧЕС»;
— «Перспективи розвитку виноградарства і виноробства в державах—членах ЧЕС»;
— «Виконання угод між країнами—членами ЧЕС щодо боротьби з організованою злочинністю»;
— «Правила ПАЧЕС щодо виборів»;
— «Система безперервного навчання в країнах—членах ЧЕС»;
— «Захист дітей в країнах—членах ЧЕС: оцінка нещодавніх подій».
У подальшому Асамблея обрала на посаду заступника Генерального секретаря ПАЧЕС з питань міжпарламентського співробітництва та протоколу Євгена Капішина, заступника керівника Управління міжпарламентського співробітництва Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації.
Сорокове пленарне засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС було погоджено провести 21—22 листопада 2012 року в м. Баку (Азербайджан), а також затверджено основні питання порядку денного на основі доповідей, які готуватимуться на засіданнях комітетів восени поточного року, а саме:
— роль державно-приватного партнерства в сталому економічному розвитку країн ЧЕС; 
— реформування системи соціального забезпечення в країнах—членах ЧЕС;
— роль парламентів у зміцненні інформаційної (кібер) безпеки в країнах—членах ЧЕС.
На знімку: делегати країн—членів ПАЧЕС.
Фото надане управлінням забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату ВР.