А Україна більше почала використовувати вугілля. Про це під час обговорення питань імпортозаміщення з експертами-економістами заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров. За його словами, нині уряд думає про нетрадиційні джерела, про розвідку наших родовищ. «В Україні завжди були хороші перспективи розвитку власного видобутку газу і нафти, але це залишали на потім. Ось і настав час», — сказав прем’єр. До того ж М. Азаров підкреслив, що наповнення нашого ринку тим імпортом, без якого можемо обійтися або котрий можемо замінити власним виробництвом, є пріоритетним завданням для Кабміну. Уряд докладає у цьому напрямку зусиль, зокрема, пов’язаних і з економією газу.
Насправді, за його словами, проблема, яка породжена явищами в 2007—2008 рр., дуже глибока. І це тільки здається: країна почала виходити з кризи.
Аномальна ціна на російський газ, переконаний він, буде знижена, і це всі чудово розуміють. Крім того, за його словами, у зв’язку із завищеними тарифами на імпортний газ, поки що рано говорити про підняття цін для населення, якого вимагає Міжнародний валютний фонд. «Я доводжу МВФ, що за таких угод аморально підвищувати тарифи», — сказав прем’єр.
Також М. Азаров повідомив, що за два роки на реалізацію інфраструктурних проектів витрачено 40 млрд. грн. Це більше, ніж за 20 років незалежності. «Такий темп реалізації потрібно утримати, тому що вкладення в інфраструктуру — це вкладення в наше майбутнє», — підкреслив він.
Вл. інф.