У храмах Львова — Петра і Павла, Преображення Господнього та Пресвятої Євхаристії, під час Євро-2012 відбуватимуться Святі літургії українською, англійською, німецькою і португальською мовами. Священики також сповідатимуть рідною для гостя міста мовою. Літургія триватиме близько години, інформує Медіа-центр «Львів-2012».
«Ми визначили три храми, де наші священики, які володіють іноземними мовами, за графіком проводитимуть служби. Це ми зробили зумисне, адже так окрім краси нашого обряду гості Львова зможуть побачити різність церков, їх красу. Богослужіння відбуватимуться щодня, крім неділі, о 10.00, до 23 червня.
Храми знаходяться в центральній частині міста. Це — величні давні будівлі, які приваблюють своєю архітектурою, багатим наповненням. Вони мають велику популярність серед туристів», — сказав координатор-організатор Богослужінь іноземними мовами у храмах Львова отець Інокентій Волошин.
«У ці дні, коли центральна частина нашого міста перетвориться на фан-зону і буде місцем скупчення людей, храми дозволять гостям збагатитися позитивними емоціями не лише від спортивних подій, а й духовно. Ми обрали різні мови, бо люди, які приїдуть до нас, — це здебільшого віруючі латинського обряду. Для того, аби їм краще було зрозуміти, про що йдеться, ми читатимемо молитви також англійською, німецькою, португальською, але покладемо їх на мелодії наших піснеспівів.
На Богослужіннях ми молитимемося за те, щоб Господь Бог заопікувався нашими гостями, львів’янами; за успішне проведення тих подій, які мають відбутися у Львові; за мир, спокій і добробут у нашому місті», — наголосив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.