Питанню реалізації на території Житомирщини інвестиційного проекту польської компанії «Пронар» було присвячено спеціальну нараду. Така увага пояснюється легко. «Пронар» виготовляє широкий спектр сільськогосподарської та комунальної техніки, яку успішно експортує до 48 країн світу. Це понад три десятки моделей тракторів потужністю від 36 до 265 кінських сил, 120 моделей причепів вантажопідйомністю від 2 до 30 тонн, техніка для заготівлі, зберігання та роздачі кормів, а також комунальне обладнання — снігоочисні, підмітально-прибиральні машини, розкидачі піску тощо.
Польські інвестори вже переконалися: вкладати кошти в промисловість Житомирщини вигідно. На території області здійснюють господарську діяльність понад 30 підприємств з польським капіталом. Займаються вони, зокрема, виготовленням електророзподільної та контрольної апаратури, холодильного та вентиляційного устаткування, будівельних машин і будівельних виробів, бруківки та іншої продукції з граніту.
Як наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, приплив прямих іноземних інвестицій став одним із тих чинників, завдяки яким протягом січня—квітня індекс виробництва промислової продукції в області досяг 136,6 відсотка, що вивело регіон на перше місце у загальнодержавному рейтингу.
Компанія «Пронар» зацікавилася Житомирщиною, бо тут є необхідні для цього об’єкти, кваліфіковані працівники для реалізації інвестиційних проектів.