Учора під головуванням Президента Віктора Януковича відбулося пленарне засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему: «Проведення реформ — нові інвестиційні можливості України».
Незважаючи на складну економічну ситуацію у світі, вітчизняна економіка демонструє позитивну динаміку розвитку, наголосив під час виступу В. Янукович, повідомила прес-служба глави держави. Говорячи про позитивні зрушення в національній економіці протягом останніх двох років, Президент нагадав, що за цей період вдалося значно скоротити дефіцит бюджету, з 2010 року поступово зростають виробництво та реальний ВВП. «Цього року, сподіваємося, ВВП буде 1,5 трильйона. Це суттєве зростання», — сказав він.
Водночас глава держави зауважив, що питання автоматичного відшкодування ПДВ в Україні практично вирішено. Платники податків, які відповідають встановленим податковою службою критеріям, за його словами, не мають жодних проблем з автоматичним відшкодуванням ПДВ.
За словами керманича, врегулюванню цього питання суттєво сприяло прийняття Податкового кодексу. «Ми розуміли, що цей документ не піде на підняття рейтингу влади, але ми це зробили, щоб держава рухалася вперед, щоб були встановлені стабільні правила оподаткування», — підкреслив він.
В. Янукович запевнив також, що влада продовжить активну роботу над удосконаленням регуляторної політики, аби забезпечити сприятливі умови для бізнесу та залучення інвестицій. Наголосивши водночас, що боротьба з корупційними проявами в державі не припинятиметься.
«Величезна корупційна складова, яка була за рахунок того, що чиновники робили на цьому бізнес, багато в чому вже зникла», — наголосив Віктор Янукович. Він додав також, що сьогодні спротив дерегуляційним процесам з боку бюрократії залишається значним.
Президент високо оцінив увагу іноземних інвесторів до реалізації екологічних проектів у нашій державі. І запевнив: влада готова забезпечити всі умови для подальшої ефективної діяльності в цьому напрямі.
«Мені приємно сьогодні сказати: останнім часом ми бачимо, що наші інвестори почали вкладати кошти в екологію», — сказав глава держави. Йдеться, зокрема, про закладання в кожному інвестиційному проекті не менше 10% коштів, які спрямовуватимуться на покращення екологічної ситуації.
В. Янукович закликав інвесторів, які працюють у гірничо-металургійному і хімічному секторах, окремо розглянути це питання. «Якщо у вас буде бажання долучити до цієї роботи мене особисто, я готовий разом із вами подивитися на українське законодавство, яке б створювало для вас мотивації вкладати кошти в екологічні проекти», — сказав він.
Президент додав, що йдеться, зокрема, про проекти, які стосуються модернізації закладів системи охорони здоров’я, будівництва нових сучасних об’єктів тощо. «Це те, чого я очікую від вас. Ці ініціативи завжди будуть підтримуватися, і з цією метою ми будемо створювати для вас усі умови», — наголосив глава держави.