Закон «Про державні гарантії виконання судових рішень» (№ 9127) не передбачає скорочення соціальних пільг для афганців та чорнобильців. На цьому під час брифінгу наголосив член фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці Василь Хара.
«Під час ухвалення законопроекту парламент вирішив розглянути лише першу його частину, яка пов’язана з виконанням судових рішень. Друга частина закону взагалі не виносилася на обговорення», — зауважив депутат. За його словами, у Верховній Раді навіть проекту про скорочення соціальних пільг немає.
Наша країна прагне в Європейський Союз, тож ми зобов’язані виконувати правила, які існують в ЄС, зауважив він. А закон «Про державні гарантії виконання судових рішень» якраз і спрямований на виконання зобов’язань України перед Європейським судом з прав людини», — констатував В. Хара.
«Просвіта» просить підтримки Президента
Хмельницьке міське Товариство української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта» звернулося з відкритим листом до Президента з проханням втрутитися в ситуацію, що знову провокує розбрат у суспільстві, — прийняття закону про засади державної мовної політики. Звертаючись до Президента, вони стверджують: ми не проти російської, татарської, німецької мови, мов інших етносів. Ми — за українську! Нашу рідну, державну, українську мову!
Ірина КОЗАК.