Севастополь повинен виступити із законодавчими ініціативами в організації допомоги бездомним громадянам за європейською системою. З такою ініціативою на засіданні колегії Севастопольської міськдержадміністрації (СМДА) виступив її голова Володимир Яцуба.
За даними комунальної установи «Севастопольський центр обліку бездомних громадян», на перше квітня в місті зареєстровано понад 1300 осіб без певного місця проживання. Очевидно, що ця цифра не повною мірою відбиває дійсний стан справ: минулої зими розгорнуті міським управлінням МНС пункти обігріву відвідало більше двох тисяч безхатченків.
Крім допомоги в соціальній адаптації (наприклад, відновлення документів) міська влада опікується і здоров’ям цих громадян: торік понад дві з половиною сотні людей одержали можливість обстежитися на ВІЛ-інфекцію і туберкульоз. Усього за минулий рік більш як дев’яти сотням безхатченків влада надала можливість одержати необхідну їм медичну допомогу.
Голова СМДА В. Яцуба вважає, що проблема надання допомоги бездомним повинна бути розв’язана, у тому числі й через створення комунальних закладів комплексного типу, здатних взяти на себе всі функції щодо їх реабілітації: «Потрібно, щоб людина могла одержати весь комплекс послуг: помитися, постригтися, відпочити, проконсультуватися в юриста. У Європі давно так працюють». І запропонував вийти до міських депутатів із пропозицією створити в Севастополі перший в Україні комунальний заклад такого типу.
Севастополь.