Одеська обласна СЕС провела перевірку ресторанів. Проінспектували 390 закладів. Через антисанітарію 14 ресторанів одержали приписи про негайне закриття і припинення роботи. Було виявлено порушення правил приготування їжі в 161 закладі.

Перевірка підприємств громадського харчування почалася після випадку масового отруєння випускників Національного університету «Одеська юридична академія», у результаті якого 22 особи опинилися на лікарняних ліжках.
Як з’ясувалося, в ресторанах, які припинили роботу відповідно до приписів СЕС, порушувався дезінфекційний режим, не дотримувалися строки мікробіологічного контролю продукції. З 97 обстежених на наявність стафілокока співробітників закладу виявлено одного носія інфекції, котрого було відсторонено від роботи й направлено на лікування.