Фехтування. Братислава (Словаччина). Чемпіонат Європи (U23). Успішно виступили на цих змагання українські спортовці. У командному заліку вони посіли четверте місце, здобувши по дві золоті і дві срібні медалі. Першою стала збірна Польщі (4, 1, 1), другою — Угорщина (3, 0, 4) третьою — Італія (2, 2, 2).
У турнірі шаблісток «золото» виграла наша Олена Вороніна. Три нагороди на рахунку українських шпажистів. В індивідуальних змаганнях золота медаль у Анатолія Герея, «срібло» — у Ярослава Пономаренка. Наші спортовці були другими у командній суперечці (Анатолій Герей, Ярослав Пономаренко, Євген Макієнко, Сергій Горецький).
Гандбол. Жіноча збірна України вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи, котру прийматимуть Нідерланди (2—16 грудня цього року).
Відбірний цикл. Група 7. Результати матчів за участю нашої збірної: Україна — Швейцарія. 31:20. Ісландія — Україна. 20:21. Україна — Іспанія. 22:23. Іспанія — Україна. 27:28. Швейцарія — Україна. 25:27. Україна — Ісландія. 22:20.
Україна посіла перше місце — 10 очок, Іспанія — 8, Ісландія — 6, Швейцарія — 0. Отже, путівки на Євро-2012 здобули українки та іспанки.
Футбол. Відбірний цикл Євро-2013 серед молодіжних команд (U-21). Група 2. Словенія — Мальта. 2:1. Литва — Україна. 1:0.
Словенія — 16 (7 матчів), Швеція — 13 (6), Фінляндія — 8 (5), Україна — 8 (6), Литва — 6 (8), Мальта — 5 (8).
Івано-Франківськ готується 
Комітет Євробаскет-2015, що контролює виконання в Україні спеціальних вимог ФІБА-Європа до баскетбольних арен, які прийматимуть чемпіонат Європи, погодив будівництво в Івано-Франківську багатофункціональної спортивної арени. Вона матиме не менше 6 тисяч глядацьких місць.
Ініціатива спорудження в Івано-Франківську сучасного Палацу спорту належить голові облради Олександру Сичу. В обласному бюджеті на 2012 рік для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво споруди передбачено 299 тисяч гривень. До Федерації баскетболу України направлено подання про надання Івано-Франківську статусу приймаючої сторони на Євробаскет-2015.
Дарина НАЗАРЧУК.
Історичний турнір
Перший чемпіонат серед команд української діаспори, котрий відбувся у Тернополі, виграли футболісти з Придністров’я. У фінальному матчі вони перемогли команду з Чехії (2:0). Чемпіонів нагороджено перехідним кубком Української всесвітньої координаційної ради і золотими медалями.
Срібними нагородами відзначено колектив з Чехії, бронзовими — команди з Канади та Естонії. В їхніх складах — гравці віком від 18 до 55 років. Дехто з них емігрував ще у дитячому віці, дехто порівняно недавно. Але вони прагнули не лише позмагатися, а й подивитися на сучасну Україну. Гостям організували подорож Тернопіллям. До речі, українців за кордоном об’єднують не лише віра, культура, традиції, а й футбол та інші види спорту.
Тернопільська область.